Chi Nei Tsang

Recycling en transformatie van negatieve energie

Chi Nei Tsang is een methode ontwikkeld door de taoïsten en ruimte toxines, negatieve emoties en overmatige hitte of warmtetekorten op die de organen doen disfunctioneren. Volgens de Tao is het fysieke lichaam ontstaan vanuit de navel, vanuit daar waren we verbonden aan onze moeder.

Deze methode is geschikt voor iedereen die een verbeterd niveau van gezondheid zou willen ervaren, zowel op een fysiek als een emotioneel niveau. Het is een diepe, energetische massage van de buik en de interne organen om alles weer beter te laten stromen, blokkades op te heffen en weefsel te ontspannen.

De meeste spijsverteringsstoornissen profiteren van deze buikmassage en er wordt vaak verbetering van reproductieve en seksuele gezondheid ervaren. Zoals op het gebied van onvruchtbaarheid, menstruatieproblemen zoals PMS, PSCOS, endometriose en menopauze.

Chi Nei Tsang ontgift, herstructureert en versterkt het lichaam. Alhoewel de massage zich voornamelijk concentreert op de buik, beïnvloed de massage het hele lichaam, waaronder lymfatische, spijsverterings-, ademhalings-, en reproductieve systemen, evenals het zenuwstelsel als immuunsysteem.

Chi Nei Tsang stimuleert de inwendige organen om efficiënter te werken en helpt bij het corrigeren van houdingsproblemen voortkomen vanuit onbalans in het buikgebied. Diepgewortelde spanningen worden losgelaten en vitaliteit hersteld.

Chi Nei Tsang helpt mensen groeien en veranderen door naar hun lichaam te leren te luisteren. Pijn en andere symptomen worden niet begrepen als problemen die moeten worden opgelost, maar als boodschappen om op te letten. Een dergelijke benadering zorgt voor echte genezing in plaats van alleen de symptomen te genezen.

WAT TE VERWACHTEN

Deze methode is niet geschikt voor personen die het afgelopen jaar een buikoperatie hebben ondergaan. Het wordt niet toegepast tijdens de zwangerschap of tijdens de menstruatie. Het is belangrijk om geen grote maaltijd te eten voor Chi Nei Tsang, helemaal geen voedsel meer voor ongeveer 2 uur voor de behandeling en niets meer drinken een uur van te voren. De duur van de behandeling is 90 minuten.

De buikmassage wordt voornamelijk uitgevoerd op de buik, met olie, in samenwerking met de ademhaling en helende geluiden die verband houden met de verschillende organen zoals voorgeschreven door de traditionele Chinese geneeskunde. Na de behandeling wordt er wat werk verricht aan de rest van het lichaam om ervoor te zorgen dat de energie die vrijkomt uit de buik niet wordt opgeslagen of opgesloten in andere delen.

eerste behandeling/losse behandeling – €90
3 sessies €195 – €65 per sessie van ±75 min (met eerste behandeling altijd 90min) 3 maanden geldig
6 sessies €360 – €60 per sessie van ±75 min (met eerste behandeling altijd 90min) 6 maanden geldig

Hoeveel behandelingen je nodig hebt is heel persoonlijk, sommige hebben genoeg aan 1 enkele behandeling, maar de meeste hebben voldoende aan 3-6 sessies.

De behandeling vindt plaats bij Samudra Yoga & More op de Korte Poten 59 in Den Haag. Deze studio zit boven een supplementen winkel: The Natural Health Company.

Chi Nei Tsang kan helpen bij

– Spijsverteringsproblemen, darmproblemen, opgeblazen gevoel, constipatie, prikkelbare darm
– Maagklachten, maagzuur, oprispingen, rommelende buik
– Onverwerkte emoties, moeite met op passende wijze uiten van emoties
– Astma, gespannen middenrif, niet diep kunnen adem halen
– Verlichten van gevolgen emotionele & werkgerelateerde stress (depressie, angst, verdriet, trauma)
– Vermoeidheid, uitputting, lusteloosheid, slaapproblemen
– Hormonale klachten, vaak moeten plassen
– Menstruatieklachten, vruchtbaarheidsproblemen, overgangsklachten
– Rugklachten, schouderklachten, nekklachten, hoofdpijn
– Pijn aan armen, handen, vingers
– Problemen gerelateerd aan psoas spier
– Pijn aan benen, knieën, kuiten, enkels, voeten

Ik ben getraind door Zendrik van der Merwe.

Boek je behandeling hier
Wat clienten zeggen

The belly massage was extremely relaxing experience form the very beginning till the end. The mix of soft music, initial relaxation and breathing calmed my mind and the massage calmed my body. The belly massage itself was surprisingly not uncomfortable (as I had expected), rather relaxing. The treatment really helped to ease tension from my left foot. Overall, after the session I felt calm and centered. Highly recommend this to others! Thank you Steffi for healing me!

Sara

I had a trial massage with Steffi and it was a great experience. She is a lovely yoga teacher and I have been coming to her classes for a while, and she is no different as a massage therapist: she creates a safe space that makes you feel help and cared for. I would really recommend the Chi Nei Tsang massage, and while for some a belly massage can feel uncomfortable, it’s a great way to get more in touch with our body and your emotions even though some triggers may come up. Know that you are in good hands with Steffi and the massage will only go as deep as you are willing to go, and she Will adjust to make the massage more or less intense to your liking.

Gabi

Ik ben Steffi heel dankbaar dat ik de massage heb mogen ervaren. Het was in het begin een beetje spannend, omdat je niet weet hoe je lichaam er op zal reageren. Steffi zorgde ervoor dat ik mij helemaal op mij gemak voelde. Je kan bij haar echt jezelf zijn. Sommige delen waren erg gevoelig, maar zij houdt daar echt rekening mee. Ik voelde mij zo ontspannen dat ik het jammer vond dat de massage voorbij was.

Esther

Steffi geeft aandacht aan een onderdeel van het lichaam dat vaak wordt overgeslagen, maar het allermeest liefde, aanraking en ontspanning kan gebruiken. De massage en het gebruik van bepaalde drukpunten geven letterlijk ruimte, een soepelere doorstroming van energie en bewustwording van stress in het buikgebied. 

Femke